{ "title": "Sinüzit Papatya", "image": "https://www.papatyacayi.gen.tr/images/sinuzit-papatya.jpg", "date": "19.01.2024 19:11:31", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Sinüzit papatya, Öncelikle sinüzit rahatsızlığı için taze papatya toplamak daha iyi oluyor. Papatya çiçekleri, beyaz yapraklarını dökmeden onları toplamak gerekiyor. Kendiniz için 200-250 gram toplayın ve gölgede kurutun. Papatya sinüzit şikâyetleri olanlara mükemmel bir çözüm oluyor. Sinüzite karşı kullanacağınız papatyayı taze toplayamadıysanız aktarlardan, açık olarak satılan alın. Kır papatyası hem çok daha ucuz hem de daha çok etkili oluyor. Sinüzitle birlikte gelen baş ağrılarının yavaş yavaş seyrekleştiğini ve giderek tamamen ortadan kalktığını göreceksiniz. Sinüzit problemi olanlar bu rahatsızlığın nekadar çok sıkıntı verici olduğunu iyi bilirler. Sinüzit, burun bölgesinin üstünde alın civarında olan sinüs kemiklerinin iltihaplanmasıdır. Sinüs kemiklerinin içi boş bir yapısı vardır. Sinüzit adı verilen rahatsızlık ortaya çıktığında bu sinüs boşlukların iltihaplı sıvı ile dolar ve bu hastaya çok şiddetli bir baş ağrısı yaşatıyor. Sinüzitin yan etkisi ve zararı ise kronik hal aldığında her mevsim geçişinde kolayca iltihaplanır. Sonra sürekli bir baş ağrısına neden oluyor. Sinüzite iyi gelen bitki arasında papatya özel bir yere sahiptir.

Sinüzit için papatya kürü nasıl yapılır?

Yaklaşık yarım litre suyu bir tencerede kaynatın. 3 çorba kaşığı kurutulmuş kır papatyasını (Büyük papatya olmaz) kaynamakta olan suyun içine atın. Su kaynarken başınızı havlu yardımı ile kapatın ve yüzünüze buharı tutarak burnunuzdan nefes alıp verin. Bu uygulamayı 5 dakika uygulayın ve 5 dakika uyguladıktan sonra yarım saat ara verip tekrar beş dakika aynı şekilde başınızı havlu ile örterek uygulayın. Ertesi gün aynı şekilde 5 dakika uygulayıp yarım saat ara ile ve tekrar 5 dakika aynı şekilde uygulayın. Burnunuzdan akıntı gelmeye başladığı gün 3 gün ara verin. Bazı durumlarda ilk gün akıntı gelmeye başlar. Bazı durumlardaysa ikinci ya da daha sonraki günlerde burun akıntısı gelmeye başlar. Papatya kürü sinüzit tamamen kuruyana kadar aynı şekilde yapmaya devam edin. Papatya kürü uygulaması yarım bırakılması halinde sinüzit tekrar edebiliyor. Yeterli rahatlama sağlandıktan sonra ileri tarihlerde de zaman zaman bu uygulamalara tekrar etmek gerekiyor. Ama yapacağınız zaman taze yapmanız daha iyi oluyor.

Papatya sinüzit ilacıdır. Papatya sinüzit şikâyeti olanlara iyi bir çözüm getirmektedir. Doğaya çıktığınızda onu kolaylıkla bulabilirsiniz. Evinizdeki doğal eczanede bulunması gereken bir bitkidir. Papatyaları cam kavanoza ya da kese kağıdına koyarak, ağzı kapalı olarak koruma altına alabilirsiniz. Papatyaları tam kurutmadan onu kapalı kapta tutmayın. Çünkü küflenir ve afla-toksin adı verilen zehirli madde oluşturuyor ve fayda yerine zarar veriyor. Bu kural tüm bitkiler için geçerlidir. Kendi topladığınız şifalı bitkileri, tam kurutmadan kesinlikle ağzı kapalı olarak koruma altına almayın. Mutlaka tam kuruduktan sonra ağzı kapalı kaba alınız. Papatyanın çiçeği tam olarak açtıktan sonra en geç on gün içinde toplanması gerekiyor. Çok fazla beklememiş, araç trafiğinin yoğun yol kenarlarında yetişen papatyaları tercih etmeyin. Kurutacağınız papatyaları belki tozludur diye kesinlikle yıkamayın. Topladıktan sonra bir tahta ya da bez üzerinde açık havada ve gölgede kurutmak gerekiyor.

Not: Doktorunuzun verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanın. Bu uygulamayı bir destekleyici olarak kullanın. Öncelikle bilmeniz gereken kullanacagınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığını bilmeniz gerekiyor. Bu konuda doktorunuzdan bilgi alın ve doktora gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun evde kendi kendinize tedavi yapmaya kalkışmayın.
" } ] }