{ "title": "Papatya Melisa Çayı", "image": "https://www.papatyacayi.gen.tr/images/Papatya-Melisa-Cayi-37987.jpg", "date": "21.01.2024 02:13:05", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Papatya Melisa Çayı, Bitki çayları doğal şifa kaynakları olduğundan sağlık noktasında ilk tercihimiz olur. Çok fazla tüketilmediği müddet herhangi bir yan etkileri de bulunmaz. Genel olarak bitki çaylarını günde 2 fincandan fazla tüketilmesi tavsiye edilmez. Bitki çayları içinde en yaygın olanı yeşil çay, papatya çayı, melisa çayı, kuşburnu çayı vs. Bunların her birinin farklı farklı faydaları ve kullanım şekilleri bulunur.

Papatya Melisa Çayı Etkileri Nelerdir?

Papatya Çayı; Papatya bitkisi, modern tıpta çoğu ilacın içerisinde ana madde olarak yer alır. Papatya bitkisinin kurutulmuş halinden hazırlanan papatya çayının hazırlanması oldukça kolaydır. Papatya çayı; 3 yemek kaşığı kurutulmuş papatya çiçeği üzerin 1 su bardağı kaynar su ilave edilir. 5 dakika kadar demlenmesi beklenir. Ardından papatya çiçekleri süzülür ve tüketilir. Ana öğünlerin arasında tüketimi tavsiye edilir. İsterseniz tatlandırmak için içerisine bal ekleyebilirsiniz.

Papatya Çayının Etkileri; Uyku bozukluklarını giderir, sakinleştirir, yemeklerin ardından sindirimi kolaylaştırır, alerji belirtilerini hafifletir, bağırsak iltihaplanmalarını azaltır, regl döneminde kasılmaları hafifletir, apse tedavisinde gargara olarak kullanılır, kemikleri güçlendirir, kaygı sorunlarını yok eder, cilt iltihaplanmalarının tedavisinde kullanılır, mide ekşimesi ve bulantısında iyileştiricidir, saçların daha canlı gözükmesine yardımcı olur. Bunların yanı sıra papatya çayının faydaları saymakla bitmez. Bu nedenle en azından haftada bir iki fincan papatya çayını alışkanlık haline getirin.

Melisa Çayı; Nane balsamı veya mavi balsam olarak da bilinir. Melisa bitkisinden melisa çayı dışında krem, yağ tazı farklı kullanım alanları da vardır. Eski zamanlardan beri kullanılır. Melisa çayı nasıl hazırlanır; 10 gram kurutulmuş melisa yapraklarının üzerine yarım litre kaynamış su ilave edilir. 10 dakika kadar demlenmesi için beklenir. Demlendikten sonra tüketebilirsiniz. Bu karışımı 2 gün saklayıp içebilirsiniz. Günde 2 fincandan fazla tüketimi tavsiye edilmez.

Melisa Çayının Etkileri; Sinirleri yatıştırır, stresi azaltır, yüksek ateşin düşmesine yardımcı olur, terin vücuttan atılmasına olanak sağlar, sindirim ve gaz sorunlarını hafifletir, uyku bozukluklarını yok eder, uçuk tedavisinde kullanılır, mantar ve egzama tarzı cilt hastalıklarında tedavi edicidir. Bu ve bunun gibi faydalarından dolayı melisa çayını haftada bir ya da iki fincan tüketmeyi alışkanlık halinde getirmelisiniz.
" } ] }