{ "title": "Papatya Kurabiye", "image": "https://www.papatyacayi.gen.tr/images/papatya-kurabiye(1).jpg", "date": "21.01.2024 12:40:40", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Papatya kurabiye, görsel hamur işlerini hazırlamayı seven kişilere mutlaka tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Bu kurabiyeyi özel günlerinizde, çay partilerinde konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Çocuklarınızda bunları sevecektir. Kurabiyelerin görünümü papatyayı andırdığından, bu isimle anılan kurabiyelerin lezzeti de harika. Üstelik uzun süre tazeliğini koruyan bir hamuru var. Kurabiyenin hazırlanması da sizi fazla üzmez. Her zaman elinizin altında olan malzemelerle canınız istediğinde bu kurabiyeleri yapabilirsiniz. Dilerseniz birlikte papatya kurabiye tarifini yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Papatya kurabiye için gerekli malzemeler
Papatya kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle yoğurma kabının içine oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini koyun. Buna vanilyayı ve kabartma tozunu da ilave ederek, iyice yoğurun. Karışım iyice özdeşleştiği zaman içine sıvı yağı koyarak, yoğurmaya devam edin. Hamuru 2 eşit parçaya bölerek ayırın. Bezelerin birisine kakao ilave ederek, yeniden yoğurun. Bezelerin biri beyaz hamur olarak kalacak.

Şimdi hamurlardan fındık kadar parçalar alarak bunları elinizle yuvarlayın. Beyaz olan yuvarlağın çevresine 6 tane kadar kakaolu hamurdan hazırladığınız yuvarlaklardan tutturun. Bazı papatya kurabiyelerini de tam tersi hazırlayın. Yani ortasını kakaolu, çevresini beyaz hamurdan yapın. Bunları içini yağladığınız ya da yağlı kâğıt açtığınız fırın tepsisine yerleştirin. Bu arada fırınınızı 180 derecede ısıtın. Tüm kurabiyeleri hazırladıktan sonra, kızan fırına koyarak pişirin. Ancak papatya kurabiye çabuk pişecektir. Bu nedenle fırını takibinize alırsanız iyi olur. Daha sonra ılınmış kurabiyeleri konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }