{ "title": "Papatya Kekik Çayı", "image": "https://www.papatyacayi.gen.tr/images/Papatya-Kekik-Cayi-42921.jpg", "date": "19.01.2024 06:13:08", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Papatya Kekik Çayı, Doğadan gelen bitkisel ürünlerden elde edilen bir içecektir. Bu çay, sıcak tüketilebildiği gibi soğuk olarak da tüketilebilir. Şifa kaynağı niteliğinde olan papatya kekik çayının hoş kokusu dinlendirici etkiye sahiptir. Söz konusu bu içecek türünün hazırlanışı hususunda doğru yöntemin ele alınması önemlidir. Bu değerli bitkileri çay haline dönüştürmeden önce yıkamakta fayda var. Bununla birlikte kaynatma değil de demleme metodu ile papatya kekik çayının yapılması sağlık bakımından önemlidir. Bahsedilen mucizevi bir besin kaynağı olan bu çayın içerdiği vitaminler vücuda alındığında birçok yönden yarar sağlar. Ancak bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Bunlar; Papatya kekik çayı tüketiminin taze ve günlük olarak yapılması, içerisine herhangi bir katkı maddesi ilave edilmemesi ve aşırı tüketimden kaçınılmasıdır.

Papatya kekik çayı kullanımına ilişkin hamile kadınların ve çocukların saf dışında tutulması gerekir. Her iki bitkinin söktürücü özelliği ile sağlık problemlerinin oluşması mümkündür. Bahse konu olan papatya ve kekiklerin taze veya kurutularak temin edilmesiyle birlikte çay elde edilebilir. Bu hususta adı geçen bitkilerin toza maruz kalmaması için uygun koşullarda muhafaza edilip istenilen anda çay haline dönüştürülmesi esas kılınmalıdır.

Papatya Kekik Çayı Faydaları Nelerdir?

Sağlık açısından saymakla bitmeyecek olan papatya kekik çayının düzenli olarak belli miktarda tüketimi halinde mucizevi etkiler ortaya çıkar. Bu noktada devreye giren bu bitki çayının hangi koşullar ve altında ne kadar tüketileceği merak konusudur. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki papatya ve kekik çayına karşı alerjik reaksiyon oluşması halinde tüketime ara verilmelidir. Bunun yanı sıra metabolizmanın işlevini yerine getirebilmesi adına bir bardaktan fazla tüketim yapılmamalıdır. Bu içecek acımsı bir tada sahip olduğu için çoğu insan tarafından tercih edilmez. Ancak bu hususta da püf noktası mevcuttur. Papatya kekik çayını tüketmekte zorlanıyorsanız içerisine bir miktar bal veya limon ilave edebilirsiniz.
" } ] }