{ "title": "Papatya Çayı Nasıl Demlenir", "image": "https://www.papatyacayi.gen.tr/images/Papatya-Cayi-Nasil-Demlenir-97442.jpg", "date": "21.01.2024 08:03:09", "author": "Elif BOLBOL", "article": [ { "article": "Papatya Çayı Nasıl Demlenir, Papatya bitkisi ülkemizde özellikle ilkbahar ve yaz ayların da ortaya çıkmaktadır. Bu bitki kendiliğinden yol kenarlarında yetişmektedir. Beyaz ve sarı renge sahiptir. Görüntüsü ve koku itibari ile çok güzel bitki olmasının yanı sıra bitkisel çay olarak da tüketimi en fazla olan çaylar arasında yer almaktadır. Ayrıca sadece çayı değil papatya suyu, yağı ve boya elde edilmesi de kullanım alanları arasında bulunmaktadır. Papatya bitkisi içeriğinde çok faydalı bileşenler bulundurmaktadır. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin yapıya sahiptir. Bu nedenle sağlık üzerinde çok faydası bulunmaktadır. Tabi faydası olduğu kadar aşırı tüketimi zararlar da doğurabilir. Bu nedenle papatya çayını oldukça dikkatli, düzenli ve az tüketmekte fayda vardır. Papatya çayı ağrılara, bağırsak problemlerine, sindirim sistemi sorunlarına, cilt ve saç problemlerine karşı oldukça faydalıdır. Ayrıca papatya çayı sadece yetişkinlerde değil bebeklerde bile kullanımı bulunur. Fakat bebeklerde kullanımı olması için kullanılan papatyanın cinsi önemlidir. Papatya bitkisi mayıs ve haziran ayları arasında öğlen saatlerinde sapları koparılarak toplanır ve gölge bir alanda kurutulmaya bırakılır. Papatyanın faydasını ancak bu bitkisinin toplanma ve kurutma sürecine bağlı olarak değişmektedir. Papatya çiçeği toplanıp kurutulduktan sonra 1 yıl içerisinde tüketilmesi gerekir. Yoksa diğer türlü hiçbir faydası görülmez.