{ "title": "Papatya Çayı Hazırlanışı", "image": "https://www.papatyacayi.gen.tr/images/Papatya-Cayi-Hazirlanisi-74485.jpeg", "date": "20.01.2024 14:28:54", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Papatya Çayı Nasıl Yapılır?

Aktarlarda kolaylıkla alabileceğimiz kurutulmuş papatya yaprakları ile hazırlanan papatya çayının insan sağlığına faydaları saymakla bitmez. Medikal tedavide kimyasal ilaçların yan etkileri nedeni ile kullanmak bazen sıkıntılı olabilir. Bu nedenle herhangi bir yan etkisi bulunmayan doğal tedavi yöntemi her zaman çok daha sağlıklı olur. Bitki çayları (Yeşil çay, adaçayı, kuşburnu çayı, melisa çayı vs) hem hazırlaması kolay hem maliyeti uygun hem de tatlandırılabilir nitelikte şifa kaynaklarıdır. Bitki çayları arasında en sık kullanılanlardan birisi de papatya çayıdır.

Papatya Çayı Hazırlanışı, Gerekli Malzemeleri
Yapılışı: 2 su bardağı kaynar suyu bir bitki çayı çaydanlığı içine aldıktan sonra papatya çiçeğini de ilave edelim. Çaydanlığın ağzını kapatalım ve 5 dakika kadar demlenmesi için bekleyelim. Demlendikten sonra tüketebilirsiniz. Papatya çayını her bitki çayında olduğu gibi günde 2 fincandan fazla tüketmeyin. Daha etkili olması bakımından kaynatmadan tüketmek gerekir.

Papatya yol kenarlarında çok kolay bulunabilir bir bitkidir. Kendimiz alıp kurutabiliriz. Kuruttuktan sonra da dilediğimiz zaman papatya çayının hazırlanış şekline uygun olarak hazırlayıp tüketebiliriz. Papatya çayı mide dostudur. Mide sorunlarının üstesinden gelmede en sık tercih edilen bitki çayıdır. Bunun yanı sıra uykusuzluk sorunlarını azaltır, sakinleştirir, yatıştırır, gaz sorunlarını yok eder, psikolojik sıkıntıların azalmasına yardımcı olur, terlemeye yardımcı olur, yüksek ateşi düşürür. Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı papatya çayını haftada 2-3 fincan tüketmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz.
" } ] }