{ "title": "Papatya Çayı Demleme", "image": "https://www.papatyacayi.gen.tr/images/Papatya-Cayi-Demleme-14966.jpg", "date": "21.01.2024 19:04:52", "author": "beytullah akyel", "article": [ { "article": "Papatya çayı demleme, her hasta olduğumuzda, kendimizi kötü hissettiğimizde ya da sıradan bir günde yaptığımız bir işlemdir. Papatya doğada bulunan güzel kokulu beyaz yapraklı bir bitkidir. Bu bitki mayıs veya haziran aylarına meydana çıkar. Papatyanın çiçekli kısımları toplanıp gölgede kurutulur. Fakat çiçeklerin kurutulma süresi 1 yılı geçmemelidir. Aksi takdirde papatya bozulur.

Papatya Çayı Demleme Faydaları Nelerdir?

Papatya son derece şifalı ve birçok yararı olan bir bitkidir. Mideyi iyi gelir, gribe iyi gelir, sakinleştirici etkisi vardır, ağrı ve ateşe iyi gelir, hatta saçları sarartmak için bile kullanılır. Papatya çayının günlük olarak tüketilmesi kan şekeri yükselmesini de önler. Terlemeyi sağlar ve bu neden ile spazmı çözer. Boğaz da oluşan bademcik şişmesi için kullanılabilir. Diş eti iltihaplarını yok eder. Bağırsak gazlarını hafifletir. Hazımsızlık ve ishali azaltır. Gastrit ve ülser hastalıkları gibi sindirim problemlerinde de kullanılabilir. Birçok derde deva olan bu bitkinin bu çiçeğin demlenmesi ve hazırlanması da oldukça kolaydır.

Peki papatya çayı demleme nasıl olur?

Papatya çayını demlemek son derece kolay ve çabuktur. 1 tatlı kaşığı kadar papatya daha önce kaynatılmış suya haşlanır ve 10 dakika sonra demlenir. Ardından süzülüp içilir. Fakat 1 yılı geçen papatya kurusu asla kullanılmamalıdır. Etkisini yitirmemesi için kaynatılmadan hazırlanmalıdır. Kalitesinden emin olduğunuz şirketlerin poşet çaylarını kullanmakta da yarar vardır.
" } ] }